Login

Brød og Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon :

For 6 personer: 

- 800 g biff andre kategori (gryttekjøtt), 

- 100 g bacon, 

- 3 ss olje, 

- 1/2 liter rødvin, 

- 2 løk, 

- 4 gulrøtter, 

- hvitløk, 

- persille, 

- bouquet garni, 

- sopp: 250 g (valgfritt) , 

- salt og hel pepper.

 

Brun kjøttet i olje med bacon. Tilsett løk og dryss med mel. Rør og la brunes litt. Ha i rødvin som må dekke kjøttet. Tilsett litt vann om nødvendig. Tilsett de hakkede gulrøtter, hvitløk, persille, bouquet garni og hel pepper.

 

Kok i 1 t 30 min til 2 timer på svak varme. Lenger er bare bedre.

Tilsett fersk sopp tre minutter før servering. Smak til med salt. 

 

Serveres med kokt eller bakt potet.

 

 

 

Brød:

Poolish (fordeig)
Bland like mye vatn som mjøl med en halv kryddermål turrgjær. Bland i opp til
du får en jevn deig. La den heive i romtemperatur minst 12 timer. Fordeigen er klar når den er dobbeltvolum og bør brukes før den starter å sige ned.
Mengde mjøl i fordeigen skal være ca 30 % av sluttmengde av mjøl.

Eg bruker vanlegvis å ha halvparten fullkornmjøl i fordeigen. På siste vinklubbmøte hadde eg litt bokkveitmjøl i fordeigen.

Baguettedeig
Her er tallet i % av mengde mjøl du skal bruke.
100% kveitmjøl
52% vatn
0.7% turrgjær
3% salt (fransk mengde)
100% poolish

Bland i opp kveitmjøl, poolish og vatn. Bland til mjølet er vått og vent 30 minutter før du har i salt og gjær. Elt deigen sakte til den ikke faste seg til bollen lenger,

La det heve litt over 1 time.
Del deigen i den størrelse du vil ha brødet og la hvile ca en halv time.
Form brødet og la heve ca 1 time, gjerne på en plass som er varm og fuktig (ca 27grader) 

Sett brød i varm ovn med litt vatn for å lage damp.
22 til 25 minutter ved 240 grader.

Oppskrifta kommer fra bakeboka "Advanced Bread and Pastry" som eg
anbefaler sterkt for dem som er glad i baking.

 

Vincent.

2016-08-26 10:16:33