Login

En blåbærsås som har kokt hur lenge som hälst!

En ting er sikkert, det blir aldri kjedelig når Mo Vinklubb feirer seg selv med årsmøte. Etter to flotte årsmøter på Stenneset fant vi tiden moden igjen for å ta turen over grensen til Laisaliden i takt med gamle tradisjoner og kombinasjon med harryhandel. Det er blitt nytt vertskap på Laisaliden siden sist Mo Vinklubb besøkte den svenske fjellheimen og mange var nok spent på hva Annette og Kjell ville by på. Men det viste seg foret at det ikke var noen grunn til bekymring. Vi ble tatt i mot med åpne armer og uansett hva man ber om, blir man møtt med et smil og "Ja klart, det kan vi ordne". 

Vi hadde på forhånd sett en meny brukt på laisaliden høsten 2012 av et annet selskap. denne så fantastisk bra ut og vi spurte om de kunne gjøre denne for oss. -"Ja självklart det ordner vi." Det ble altså servert en nydelig 4-retters meny med fjelltapas, soppsuppe, ovnsbakt harefilet og sitronterte. Menyen kan studeres i sin helhet til høyre her. Jan Terje i Mo Vinklubb hadde plukket ut viner til maten, og der hadde han gjort en god jobb. For hvilke viner! De var passet sømløst sammen med maten vi fikk servert. 

I forkant av middagen hadde vi vært gjennom semifinale og finale i det uformelle men likevel noe prestisjetunge klubbmesterskapet.  Det ble spennende til siste slutt. Til finalen gikk Svein Arne/Hans Petter, Kjell Petter /Tommy og Oddbjørn/Nils. 

I finalen skulle lagene beskrive tre røde viner med smak og inntrykk, samt plassere dem i rett distrikt og helst med rett produsent. Dette er slettes ikke enkelt, og i hvertfall ikke når det går på tid. Da er det fort gjort å bli noe stresset. Men til ble da en vinner kåret, og øverst på pallen i år, som i fjor, stod Kjell Petter og Tommy. På andreplass kom Svein Arne/Hans Petter, mens Oddbjørn/Nils tok tredjeplassen. 

Årets vinnere Tommy og Kjell Petter sammen med overdommer Jan Terje.

Etter middagen var på tide med litt underholdning. Klubbmesterene fikk ikke hvile lenge på sine laubær, da de som vanlig har ansvaret for å underholde medlemmene. De viste i reprise den selvproduserte filmen fra Sjattå Ke'då med Os Karsk og Jens Meg i hovedrollene.

Deretter fikk de fremmøtte et lite innblikk i hva som venter til neste år, i form av en teaser fra det selvproduserte (selvfølgelig) matprogrammet med Andreas Fisestad som programleder. Underholdningen ble avsluttet med en forrykende god quiz. 

Quizmaster Kjell Petter.

Andre plass: Hans Petter og Svein Arne.

    

Tredje plass: Nils og Oddbjørn.

Vertinnen Annette og kokken Urban.

2013-02-04 23:44:56