Login

Fra Verket til vinforedrag.

Sigurd Wongraven er ikke bare kjent som frontmann i Verket-aktuelle Satyricon, men også som vinentusiast. Søndag 31. august holdt han foredrag for Mo Vinklubb og andre vininteresserte.

Wongravens far jobbet sine skift på Jernverket før i tiden, da de produserte metall basert på mineraler bl.a. fra fjellene i Rana. Lørdag kveld tok Sigurd selv et skift på Verket med sin egen hardtslående metal. Dagen derpå stod han igjen foran en forsamling og messet om mineraler, men denne gangen som en kvalitetsfaktor i hans viner.

Wongraven har alltid hatt sans for kvalitet, og for noen år siden fikk han idé om å komponere sin egen vin. Filosofien var så enkel som at; hvis noen andre kan gjøre det, så kunne han og. Han er 38 år og hadde aldri jobbet for andre enn seg selv.

- Tiden var inne for å skape min egen virkelighet. Gjennom gode kontakter i vinbransjen og en topprodusent i Piemonte, ble drømmen til virkelighet i form av en bestselger. Men dette var kun begynnelsen, og etterhvert er det også kommet en champagne i hyllene med vår signatur. Neste uke, etter tre år med grundig forarbeid, realiseres den siste drømmen, nemlig å slippe en hvit vin på markedet. Rieslingdruene til denne vinen hentes fra vinmarkene til den anerkjente tyske produsenten Von Winning fra Pfalz, forklarer Wongraven stolt.

Kvalitetsbevisst

Med lørdagens hardtslående konsert fremdeles i bakhodet, er det utrolig fascinerende å lytte til Wongravens levende og kunnskapsrike engasjement om et produkt som i de færreste kretser forbindes med black metal. Men, som innen musikken, overlates ingen ting til tilfeldighetene. Det er de samme reglene som gjelder, reglene om at et godt produkt skal være i balanse, men samtidig toppes med detaljer og elementer som får vinsmakeren til å nikke anerkjennende. 

Foredraget ble innledet av Andreas Hütwohl, som er vinmaker og eksportsjef hos den tyske vinprodusenten Von Winning.

- Alle vinmarkene er dyrket på økologiske og biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring eller filtrering finner sted. Flaskene blir raskt utsolgt og allokasjonene er små. Weingut Von Winning ble også kåret til «Newcomer of the Year» i den prestisjefylte vinguiden Gault Millau for 2012, forklarer han. 

Hütwohl forteller at han aldri har vært nord for Trondheim før. Men etter en båttur i Lurøys skjærgård lørdag, ble han stupforelsket i vår vakre natur.

- Min kone forventer at jeg jobber når jeg er ute og reiser, men jeg måtte sende henne bilde fra utflukten ved kysten. Jeg tipper hun insisterer å bli med neste gang.

Mo Vinklubb er svært fornøyd med sine foredragsholdere.

Vinklubben, som runder 25 år til neste år, har alltid hatt, og vil alltid ha, et høyt vinfaglig fokus. Kveldens foredragsholdere føyer seg inn i rekken av velkjente vinpersonligheter som har har besøkt Vinklubben de siste år, og det er med stor glede at vi opplever stor interesse for disse arrangementene.

 

2014-09-14 22:19:59