Login

Med nese for det ekte

Mo Vinklubb arrangerer et spennende vinforedrag i samarbeid med (Master of Wine) Sebastian Bredal, Sigurd Wongraven og den tyske vinmakeren Andreas Hütwohl søndag den 31. august. De rundt 50 forhåndspåmeldte vininteresserte vil få smake et representativt utvalg av viner fra Von Winning, Wongraven og Symposiums øvrige portefølje. Fellesnevneren og røde tråd gjennom foredraget er fokus på økologisk fremstilling av vin. De vil belyse hvordan økologisk vinproduksjon påvirker kvaliteten i vin, hvilke metoder som fungerer, hva som er gimmick og hva som faktisk løfter kvaliteten i en vin og hvorfor. Dette vil de eksemplifisere med viner både fra Wongravens portefølje og viner fra Sebastian Bredals Symposium. 

Fra den tyske vinprodusenten Von Winning stiller vinmakeren Andreas Hütwohl. Von Winning representerer en ny generasjon tørr Riesling. Vinmakerne her ser på sine viner som the Coche-Dury of the Pfalz. Med dette mål for øyet, blir resultatet svært delikate rieslinger som demonstrerer en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni. Vingården ble grunnlagt allerede i 1849, og besitter parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Jesuitengarten og Kirchenstück. Alle vinmarkene dyrket økologisk og biodynamisk. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted. Vinene blir raskt utsolgt og allokasjonene er små. Weingut Von Winning ble kåret til Newcomer of the year i den prestisjefylte vinguiden Gault Millau for 2012.

Sigurd Wongraven er en norsk musiker med stor lidenskap for vin. Han er også kjent som svært faglig dyktig på vin og er en populær foredragsholder. Hans portefølje består av viner han blander selv på råstoff fra anerkjente vinhus i Italia, Tyskland og Frankrike. Wongraven pleier tett kontakt med sine produsenter for å øve innflytelse på både vitikultur og vinifikasjon til sine egne viner. Han har studert WSET Diploma og leser til en rekke eksamener for å fordype seg videre vinfaglig. Sigurd er spesielt opptatt av økologisk vin og måten det hever kvalitet i vin på. Flere av hans viner er fremstilt økologisk eller ved hjelp av økologiske prinsipper. Han har også engasjert seg faglig ved å jobbe med vinmakere i Burgund, Østerrike og Piemonte under innhøsting og vinfikasjon bl.a. Wongraven Wines er en portefølje av viner som uttrykker voksested, Wongravens personlige fingeravtrykk og det beste tilgjengelige druematerialet til enhver tid. Wongraven kommer til å ha med seg sine viner fra Piemonte og Champagne. I tillegg vil han presentere en ny Riesling fra Tyskland som kommer på Vinmonopolet i september.

Sebastian Bredal er den tredje i Norge som kan smykke seg med tittelen Master of Wine (kun ca 300 stk på verdensbasis gjennom tidene). Han driver i dag vinimportfirmaet Symposium Wines som importerer samtlige viner til søndagens smaking. 

Kveldens foredragsholdere føyer seg inn i rekken av velkjente vinpersonligheter som har har besøkt Mo Vinklubb de siste år, og det er med stor glede at vi opplever stor interesse for disse arrangementene. Vinklubben runder 25 år til neste år og har alltid hatt, og vil alltid ha, et høyt vinfaglig fokus. Vi ser frem til et spennende foredrag dagen derpå Verket

2014-08-27 13:28:19