Login

Vintipset

 

Carlo Giacosa er sønn av Donato Giacosa, men overtok vinproduksjonen på 60-tallet. Til å hjelpe seg har Carlo sin kone, Carla, og datter Maria Grazia. De holder til noe nord i Barbaresco-området i Piemonte.

Om Carlo Giacosa er i slekt med Bruno Giacosa vites ikke. Har ikke funnet noe som hverken tilsier det, eller ikke. I alle fall lager Carlo Giacosa Barbaresco, Langhe, Barbera d'Alba, og en rosévin Siverosa Rosso da tavola.

Han følger tradisjonelle metoder, og følger produksjonen entusiastisk fra sen vår når druestokkene tynnes og videre utover sommeren til druehøsten starter. Den høye kvaliteten på vinene har ikke gått helt ubemerket hen, og han har høstet annerkjennelse og blitt verdsatt av vinpublikasjoner som eksempelvis Wine Spectator, Wine Enthusiast og Gambero Rosso. Barbaresco'ene til Giacosa er DOCG.

Den vinen jeg har smakt og anmelder her er rosévinen hans - Silvarosa Rosso de tavola. Den produseres i små mengder og har en kort gjæringsperiode. Den årgangen som er ute nå, 2008, er kun produsert i et antall av 2000 flasker. 

Carlo Giacosa Silvarosa 2008Silvarosa 2008
Varenummer: #56564 
Produsent:Carlo Giacosa
Drue: 100% Nebbiolo
Land: Italia
Distrikt: Piemonte
Pris: 199,00

Fargen er utrolig. Lys rosa og minner om bringebærdrops med innslag av lakserosa. På duft gir den moden rips, blomster, hint av anis og modne stikkelsbær. En nydelig smak av jordbær, rips, hint av bringebær, pent balansert og saftig vin. Ettersmaken er lang, bra tanniner og fin bitter finish. Klassisk nebbiolo-rosé. Smakt på 11 grader. En vin som står seg utmerket til sommermat av det lette slaget (kylling, salat, o.l.). Kanskje noe i overkant høyt priset sett i forhold til Il Mimo og Bricco Lorella, men absolutt verd et bekjentskap!

2013-01-30 08:19:53